Energielabel C

Nieuws

Energielabel C

9-2-2023

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Op de website van de RVO staat een beslisboom die stap voor stap aangeeft hoe het met uw energielabel zit en hoe u eventueel aan de Energielabel C-verplichting kunt voldoen. Zo gelden er een aantal uitzonderingen:

  • Het kantoorgebouw (of gedeelte daarvan) is een Rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument
  • Het kantoorgebouw wordt binnen 2 jaar gesloopt of getransformeerd of wordt onteigend
  • De gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties in het kantoorgebouw is minder dan 50% van de totale gebruiksoppervlakte van het gebouw en/of de totale gebruiksoppervlakte van de kantoor-/nevenfuncties is kleiner dan 100 m²

Op de website van EP-online kan u controleren of u reeds een energielabel van uw kantoor heeft. Een energielabel is 10 jaar geldig. Heeft u nog geen energielabel, dan schakelt u een energieadviseur in die berekent hoe energiezuinig uw kantoor is en helpt met opstellen van een verduurzamingsplan op maat.

Volgens de RVO is de stand van zaken op 1 januari 2023 als volgt: 55% van de kantoren in Nederland heeft op dit moment energielabel C of beter, 10% van de kantoren heeft energielabel D of slechter en 35% van de kantoren hebben geen energielabel.

Optimaliseren
Eigenaren moeten de energie-efficiëntie van hun gebouwen verbeteren om energielabel C te behalen. Gebouwen met een beter energielabel (A of B) hebben een hogere waarde en zijn dus aantrekkelijker voor kopers of huurders. Door de verbetering van de energie-efficiëntie gaan de energiekosten van een gebouw omlaag en dit zal leiden tot een betere werkomgeving en meer comfort voor de gebruikers van het gebouw. Op deze manier wordt de energiezuinigheid van gebouwen dus geoptimaliseerd.

Er zijn veel online hulpmiddelen beschikbaar die tips geven over hoe u energie kunt besparen in uw (kantoor)gebouw, zoals het vervangen van de bestaande verlichting door ledverlichting (inclusief bewegingssensoren) of het isoleren van de muren en daken. Het is belangrijk om regelmatig na te gaan of uw gebouw energiezuinig is om eventuele verbeteringen door te voeren. Team Van Luling BOG staat voor u klaar met raad en daad.  

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief. We hebben uw gegevens ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Team Van Luling BOG

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms